Meny
Produkter

Om du sver til det tradisjonsrike raspeballmåltidet …

Raspeball, klubb, komle, kumle, kompe, kump(e), potetball, klot eller ball er ein tradisjonell matrett. (Wikipedia)

Raspeball, klubb, komle, kumle, kompe, kump(e), potetball, klot eller ball er ein tradisjonell matrett. Han er ein bolle (ball) laga av potet, mjøl, salt og vatn, av og til fylt med fleskebitar. Raspeballen kan serverast saman med saltkjøt, stekt flesk, kålrotbitar, kålrotstappe og anna tilhøyrsle som sukker, margarin, smør, tyttebærsyltetøy, duppe, eller sirup – alt etter lokale eller familiære tradisjonar. I Bergen kan retten bli servert med potetar, kålrotstappe, saltkjøtt av får, flesk og Vossakorv. Retten er svært populær i Noreg, Sverige, Latvia, Ukraina og Litauen – der han er nasjonalrett, og elles i store delar av Sentral-Europa som tilhøyrsle. Hovudingrediensen er skrelte potetar, som blir raspa eller malne opp blanda med mjøl for å få ballane til å hengje saman.

Alt etter mengdetilhøvet av potetmasse og ulike typar mjøl, vil produktet få ulik smak og konsistens. Somme stader i landet lagar ein massen ganske laus, og fingertjukke terningar av kjøt og flesk blir lagde inn i midten av ballen før han blir lagd i gryta for koking (kumpe/kumle med dott). Andre stader lagar ein deigen hardare og kokar tilhøyrslene for seg – til dømes vestlandsk raspeball. Namnevariasjonane vil ofte gi eit vink om kva ingrediensar som er brukte og kva distrikt oppskrifta kjem frå. (Wikipedia)

Signes to bestseljarar er pakkene med dei gule eller blå etikettane! Den blå etiketten står for Raspeball med flesk og den gule utan flesk. Du finn dei i kjøledisken!

Signes Raspeball med og utan flesk, slik du finn dei i butikkhyllene. Signes Raspeball utan flesk blir levert i pakningar på 2, 5 eller 45 stk. Signes Raspeball med flesk blir levert i pakningar på 3. 4 eller 20 stk. Til høgre: Frå COOP Extra i Førde.